Mahajóga, Siddhajóga, Gurujóga

Az út amely megváltoztatta az életemet a kundalini utak egyike. Annyiban különbözik a manapság szélesebb körben ismert “kundalini jógától”, hogy ez egy teljesen spontán jóga.

Az elindítója az úgynevezett “shaktipat” amely energiaátadást jelent. Amikor a tanítvány készen áll, megjelenik a mester. Ez a mester lehet fizikai személy, vagy egy mester valamely másik dimenzióból, a lényeg, hogy a találkozáskor a “tanítvány” egy energia löketet kap (könyvön, pillantáson, érintésen, hangon keresztül), amennyiben nyitott, és ezáltal egy bepillantást az univerzum igazságába. Az univerzum teljes tudása feltárul előtte, ismertté válnak a mantrák, az ászának, a légzőgyakorlatok, az univerzum szakrális szövete, és mindez semmilyen előzetes intellektuális tanulás nélkül.

Hogy ki “jogosult” erre a csodára, azt nem a jelenlegi életünkben elért pozíció, társadalmi helyzet, vagy spirituális gyakorlás határozza meg, hanem a lélek evolúciós folyamata. Az is lehet, hogy valaki 40 éve gyakorol, és meditál, mégsem tudja befogadni a shaktiptot, sőt nem érez semmit a mester jelenlétében, míg más soha nem is hallott a spiritualitásról, mégis egy pillantás elég a mestertől, és felébred benne az ősi tudás.

Legtöbbször ez csak egy bepillantás és egy folyamat kezdete, ahol a felébredt kundalini energia, kezdetben akár a külső mester iránymutatásával elkezdi átalakítani a tanítvány életét. Elkezdődik a kis elkülönült létező egyéni energiarendszerének harmonizálása az univerzum ritmusával.

Minél inkább képes a tanítvány átadni magát, annál akadálymentésebb lehet ez a folyamat. Ha nem találkozik valaki többször a mesterrel, akitől a shaktiphtot “kapta”, ez az energia akkor is vezetni fogja. Véletlen találkozásokon, könyveken, vagy akár fájdalmakon keresztül….De minél inkább meghajlik az univerzum akarata előtt, annál akadálymentesebb, és az ego számára is élvezetesebb, szeretetteljesebb ez az átalakulás.

Jómagam is sok “hibát” elkövettem. S ez tényleg egy keskeny ösvény, könnyű letérni, sok a kísértés, és számomra fontos volt, hogy van jelenleg a földön egy lény akire csupán gondolnom kell, és érzem újra a vezettetést.

A Guru vonal, akihez engem rendelt az élet még talán ismert is lehet az Ízek Imák Szerelmek című filmből….Julia Roberts, Guru Muktananda Ashramjában énekli a Guru Gitát ami egy csodálatos energiaébresztő Sztotram (ez egy hosszú ima szanszkrit nyelven).

Muktananda guruja Nityananda volt, az én mesterem pedig Muktananda beavatottja. Sri Vasudeva.

Guruji (Sri Vasudeva) egy fantasztikus Ashramot épített Trinidad Tobagon ahol én is többször megfordultam, egy ECO Projectet vezet, és még sok csoda veszi körül. Egy szelet földi menyország.

Bővebben róla, és munkásságáról itt olvashattok:

magyarul: www.bluestarhungary.hu
angolul: www.sri-vasudeva.com www.blue-star.org

Magáról a siddha jógáról pedig itt találhattok bővebb információt:

angolul: www.siddhayoga.org

Namaskar